Henny Leenen

 

Henny Leenen

''Het wordt nooit wat met jou'' zijn mijn rijinstructeur ooit toen ikzelf rijles had rond mijn 19e, Ha ha ha ha hij zou opkijken als hij ziet dat ik nu een eigen rijschool heb.

Na 23 jaar werkzaam geweest te zijn in de metaaltechniek was het voor mij tijd een andere invulling te geven aan mijn leven. Op mijn pad kwam het beroep ''Rijinstructeur", Ik ben de opleiding gaan volgen, en na een jaar in loondienst ben ik voor mijzelf begonnen een beslissing waar ik nog steeds vierkant achter sta.

Iemand leren autorijden geeft veel voldoening. Er deel van uit maken dat iemand (soms na jaren) weer durft auto te rijden wat echt een kick geeft zorgt er voor dat ik nog steeds veel plezier heb in mijn werk. 

Natuurlijk vindt ik ook het omgaan met allerlei type's mensen heel boeiend.

 

Ton Meijer

Ik ben nu 12 jaar rijinstructeur en werk ongeveer 5 jaren heel plezierig met Henny, heb ook jarenlang in Arnhem en omgeving les gegeven in de schakelauto.

Vanaf mijn 18e jaar is direct mijn liefde voor autorijden ontstaan en gegroeid, Ik woonde vanaf mijn 23e jaar in Amsterdam i.v.m. studie fysotherapie en toen was het voor mij al een groot plezier en sport om direct na een rood verkeerslicht auto's voor mij in te halen over de tramrails (dat kon toen nog!!) om daarna net op tijd een ruimte tussen 2 auto's in te duiken alvorens het volgende verkeerslicht te bereiken. Geweldig was dat.

Sindsdien heb ik in wel 20 verschillende auto's gereden en ook tochten gemaakt door Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland. ( het rijden in de bergen is ook weer een aparte techniek). Daarnaast diverse slipcursussen gevolgd.

 

Nu geef ik alleen nog 15 tot 20 uren per week les in de automaat omdat ik daarnaast nog een kleine praktijk heb als klassiek homeopaat/fysiotherapeut.