Rijschool Henny Leenen verzorgd rijlessen voor de rijbewijzen B (personenauto, ook automaat) en BE (auto met aanhangwagen). De rijlessen worden overwegend gegeven in Deventer en omliggende plaatsen Voor verkeersangstbegeleiding geldt een ruimere regio. Naast praktijklessen bieden we ook een degelijke theorieopleiding, die bestaat uit het theorieboek en een cd-rom met examenvragen, inclusief gevaarherkenning.

Henny Leenen heeft diverse opleidingen gevolgd. Daarom kan je bij ons, naast de gangbare rijopleidingen, ook terecht met verkeers- en faalangst. De instructeur is daarnaast autismevriendelijk en RIS-gecertificeerd.

Werkwijze
De lestijden worden in overleg gepland. Het is ook mogelijk om ’s avonds en op zaterdag te rijden. Je kunt worden opgehaald bij je thuis, van je werk of van school, en uiteraard kunnen we je daar ook afzetten. De lessen duren minimaal een vol uur, maar anderhalf en twee uur kan ook. Onze lesauto’s zijn rookvrij.

Ook wordt er aan het rijden op de snelweg ruime aandacht besteed. Te denken aan lastige situatie's zoals knooppunten zoals: Velperplein bij Arnhem, knooppunt Beekbergen en niet te vergeten het lesonderdeel zelfstandig route rijden naar en door Amsterdam, dit gebeurt met 2 leerlingen.

Er wordt als de leerling de auto goed beheerst zoveel mogelijk les gegeven in en om de examenplaats Deventer. het komt ook zeker voor dat er les wordt gegeven in de omliggende plaatsen zoals: Apeldoorn, Zutphen, Twello, Lochem, Bathmen, Olst en Arnhem ) tijdens je examen kan het zijn dat je ook in Twello of Bathmen zult rijden.